Tudnivalók az örökbefogadásal kapcsolatban

Örökbefogadás, menete, feltételei

Védenceink örökbeadásánál lényeges tudnivaló, hogy mindig elsősorban az állatok érdekeit vesszük figyelembe. A jó döntéshez pedig ismernünk kell a kutya alapvető tulajdonságait, és a leendő gazdi elvárásait.

Rövid beszélgetés keretében tájékozódunk az állattartás szempontjából lényeges kérdésekről (életvitel, lakóhely, szokások, elképzelések), és ezek alapján közösen megpróbáljuk körvonalazni, milyen állat felelne meg Önnek. Ebben nagy segítségünkre lesznek az Ön által adott válaszok és az állatgondozók tapasztalata az itt lévő állatok viselkedésével kapcsolatban.

Csak chipezett, oltott, parazitamentesített kutyát adunk örökbe.

Állatot csak 18. életévét betöltött személy fogadhat örökbe.

Csak az örökbefogadó viheti el az állatot, ajándékba nem adható.

Az Ön személyazonosító igazolványainak alapján állítjuk ki az – az oltási könyvet, kitöltjük a mikrochip – regisztrációs adatlapot és aláírjuk az örökbefogadási megállapodást.

Ekkor egyenlítheti ki a szolgáltatási díjat is, mely az állat kezelésével (oltások, mikrochip, féreghajtó) kapcsolatos költségeket minimálisan fedezi.

Az örökbefogadástól számított két héten belül telefonos vagy személyes konzultációt biztosítunk Önnek az állat egészségügyi állapotával, viselkedésével kapcsolatban. A tőlünk kivitt állat, tartási körülményeit az általunk megbízott személy az Ön lakcímén utólagosan ellenőrizheti.

Amennyiben az örökbeadó képviselője nem megfelelőnek ítéli az örökbefogadott állat tartását, vagy a szerződés durva megszegését tapasztalja, az állatot visszakövetelheti.

Az Örökbefogadási Nyilatkozat kitöltése és aláírása után akár azonnal elvihető a kutyus. Kérjük, hozzon magával pórázt, nyakörvet.

Legfontosabb számunkra, hogy állataink szerető családba, gondos gazdihoz kerüljenek, ezért minden visszajelzésnek nagyon örülünk. Ha lehetősége van képekkel illusztrált beszámoló küldésére, nagyon megköszönjük.

Paksi Angyalok az Állatokért Alapítvány kutyusaira jelentkezni bemutatkozó levélben lehet a következő e-mail címen:

paksiangyalok@gmail.com